Vinst i svåra Nässjö Sporthall i årets sista match

Nässjö borta är en av de svåraste bortamatcherna i SBL för många lag och ett fullsatt Nässjö Sporthall väntade för Djurgården Basket på måndagskvällen.

Matchen fick en jämn start där lagen följdes åt på poängtavlan. Nässjö sköt högprocentigt från 3p-linjen och ryckte iväg till 37-24 i början av den andra perioden. Djurgården tog timeout, samlade ihop krafterna och tog sig tillbaka sakta men säkert och i paus var underläget endast 55-50.

Djurgården fick en bra start på tredje perioden och gjorde snabbt 7-0 och när Lazar Radosavljevic satte en 3p till ledning med 61-67 tog hemmalaget timeout. Nässjö svarade och tog tillbaka ledningen, 70-69, vilket resulterade i en snabb timeout från bortalaget. Lagen följdes åt till mitten av fjärde perioden och när Bryan Alberts satte en 3p till 82-89 hade man kopplat ett litet grepp om matchen. Dartaye Ruffin svarade med två av sina 24 poäng men två treor senare och ledning 84-95 tvingades Nässjö till ny timeout med fyra minuter kvar.

Nässjö jagade i slutminuterna men Djurgården höll kylan och spelade runt bollen och kunde säkra tredje segern i årets SBL med 90-104. En underbar avslutning på 2019.