Stark inledning räckte inte

I söndagens match mot Södertälje Kings gjorde Djurgården Basket allt rätt i inledningen. Försvaret var tätt och Södertälje hade svårt att göra poäng. I anfall visade nyförvärvet Jeremiah Ingram framfötterna direkt och när Challe Barton glider igenom Södertäljes försvar och lägger i två poäng har Södertälje time-out.

Södertälje kommer ikapp lite men Djurgården avslutar perioden starkt och leder med 9-19 efter en 3p av Derrick Wilson och en tip-in på slutsekunden av Jeremiah Ingram. I den andra perioden har Djurgården kontrollen i drygt sex minuter men en forcering av hemmalaget innan paus gör att de får kontakt efter att ha satt tre 3-poängare.

Den tredje perioden börjar Södertälje bäst och fortsätter skjuta bra utifrån. Djurgården svarar och hittar öppna treor när Södertälje dubblar. Lazar Radosavljevic sätter två och Derrick Wilson och Bryan Alberts var sin. Men det är Södertälje som kopplar greppet i den tredje perioden där de varvar med attackspel och skytte.

I den fjärde perioden får åter igen Djurgården kontakt och kryper sig närmare via högprocentigt skytte utifrån där man startar perioden med fem satta treor. Jeremiah Ingram dunkar i 70-75 och timeout för hemmalaget. Slutminuterna blir dramatiska och Djurgården är ytterst nära när Lazars 3-poängsskott rullar ur korgen vid underläge 79-75. Södertälje håller undan och vinner med 81-77.

Matchen var ett steg i rätt riktning för Djurgården där försvarsspelet var stabilt i stora delar av matchen. I en så jämn match som denna blev straffkastmissarna alldeles för dyrköpta. Nu väntar några dagars förberedelser inför BC Luleå på bortaplan på fredag.