Matchreferat Wetterbygden – Djurgården 25/10

Formstarka Wetterbygden Stars tog emot Djurgården Basket i Huskvarna Sporthall på fredagskvällen. Början på matchen blev intensiv åt båda hållen och ledningen skiftar medans lagen följs åt på poängtavlan. Men Wetterbygden är aggressivare och när man lyckas sätta ett antal treor i slutminuterna av den första perioden rycker hemmalaget och tar ledningen med 32-18.

I den andra perioden spelar Djurgården upp sig och tar kampen. Försvarsspelet blir intensivt, returerna vinns och underläget minskas successivt. I anfall spelar man med högre fart i passningsspelet och straffar Wetterbygden. Djurgårdens forwards Yannick Anzuluni och Obie Oleka skapar ett tryck mot Wetterbygdens korg och när Bryan Alberts sätter en trepoängare till 39-37 har man tagit ledningen. Men Wetterbygden biter sig kvar och i paus leder de med 50-46.

Den andra halvleken börjar illa för Djurgårdens del. Wetterbygden tar initiativ och drygar snabbt ut ledningen och tvingar bortalaget till timeout. Djurgården får än en gång jaga och lyckas minska underläget från minus 20 till 10, ledda av Anzuluni som sätter 9 poäng i efter timeouten. Men då sätter hemmalagets Adam Rönnqvist en 3-poängare följt av två poäng och lyckas stoppa Djurgårdens run inför periodspausen.

I sista perioden släpper inte Wetterbygden greppet om matchen och differensen mellan lagen pendlar runt 20 poäng. Slutresultatet skrivs till 107-86 och Djurgården får ladda om till nästa veckas bortamatch mot BC Luleå.

Djurgården: Obinna Oleka 23, Yannick Anzuluni 17, Bryan Alberts 14, Derrick Wilson 12, Lazar Radosavljevic 8, Brandon Barton 6, John Thörnblom 3, Kristoffer Gafor 3.

Wetterbygden: Tyler Sabin 26, Adam Rönnqvist 18, Daniel Mortensen 15, Calvin Hermanson 14, Jonathan Peleg 13, Albin Häll-Eriksson 9, Moussa Kone 8, Jesper Wennerholm 2, Jonatan Bohman 2.