Matchreferat Umeå – Djurgården 6/3

Djurgården åkte upp till Umeå på fredagen för att spela mot laget ovanför i tabellen. Tillbaka i spel hade Djurgården Derrick Wilson och Nils Johansson. Lazar Radosavljevic hade tyvärr insjuknat inför denna matchen och var inte med till Umeå.

Matchens början präglas av många trepoängare och när Brandon Barton sätter sin andra halvvägs in i perioden står det 11-11. I hemmalaget var det Nathan Dawit och Adam Presutti som stod för prickskyttet som gav Umeå en 10-poängsledning.

Djurgården skärper sig i andra perioden och halverar underläget på drygt 1 minut. Nisse Johansson har otur och tvingas bryta matchen pga skada. Djurgården var nära att komma ifatt, men hemmalaget hade övertaget med 49-40 i paus. Djurgårdens Craig Victor II gjorde bra ifrån sig under första halvleken med en dubbel-dubbel på 15 poäng och 11 returer.

Djurgården börjar med bra försvar i den andra halvleken men lyckas inte lägga i poäng offensivt. Umeå lyckas därefter göra ett 9-2 run och Nathan Dawit sätter en lång trea i sista sekunden av 3e perioden. Umeå leder med 75-59.

I sista perioden är Presutti svårstoppad utifrån och Rodney Williams under korgen och Umeå håller undan. Djurgården försöker men klarar inte kämpa sig in i matchen igen och förlorar med 102-87 trots bra insatser från flera spelare. Speciellt kul att Brandon Barton är tillbaka för fullt och gör 18 poäng.