Matchreferat Norrköping – DIF 10 mars

Tisdag kväll var det dags för ny bortamatch för Djurgårdens herrar i Stadium Arena mot Norrköping Dolphins. Lazar Radosavljevic var tyvärr fortfarande sjuk och saknades i truppen denna matchen också.

Adam Ramstedt fick en bra start för hemmalaget som snabbt gick upp i ledning 6-0. I Djurgården visade Aaron Williams tidigt att han kan bidra både offensivt och i försvar. Norrköping leddes av Tim Schüberg’s träffsäkerhet i första perioden och efter 4 minuter stod det 13-7. Returtagningen vann Norrköping överlägset i första perioden och med 100% på straffkast för hemmalaget blev ställningen 31-16.

I andra perioden började DIF’s upphämtning med ett antal defensiva stops som gav poäng på fast-breaks. Craig Victor kom igång offensivt under korgen och hittade Aaron Williams på cuts flera gånger. Efter en timeout halvvägs in i perioden satte Derek Wilson en 3poängare och endast 8 poäng skiljde lagen åt. DIF hänger kvar bara några poäng bakom och i sista sekunden av halvleken sänker Derrick en buzzer-beater 3p till 58-50.

I tredje perioden sätter man alla skott för hemmalaget medans nästan ingenting gick i för Djurgården som bara gör 10 poäng mot hemmalagets 30. Sista periodens start med en tip-in dunk av Craig Victor gav bortalaget ett lite hopp om en jämnare avsluting på matchen. Men Norrköping håller undan och har många spelare som gör tvåsiffrigt poäng och Djurgården klarar inte att kämpa sig tillbaka. Slutresultatet blev 117-83.

Redan på fredag är det match igen för Stockholmslaget som åker till Jönköping för att ta sig an Wetterbygden som föll mot Umeå på tisdagskvällen.