Matchreferat Djurgården-Wetterbygden 28/1

Tyler Sabin i Wetterbygden började matchen bäst och tog sitt lag upp i ledning efter att han varit glödhet och satt fyra treor i inledningen av matchen. Djurgården tog time-out och jobbade tillbaka sig i matchen och hittade flowet. Underläget minskade och hemmalaget gjorde tio snabba poäng ledda av lagkapten Lazar Radosavljevic, 18-23, och nu var det bortalaget som tog time-out.

Drygt en minut i den andra perioden får Jeremiah Ingram en smäll på bröstet och tvingas utgå pga skada någon minut senare. Han kom upp i 14 poäng på sina 12 minuters speltid och var väldigt effektiv i hemmalaget. Den första halvleken var poängrik och Wetterbygden kunde gå till pausledning med 45-55.

I den tredje perioden fortsatte Wetterbygden med bra skytte utifrån och kunde dryga ut ledningen innan hemmalaget tog timeout vid 53-70. Djurgården började en stark upphämtning i slutet på tredje och början på fjärde perioden och var endast 8 poäng ifrån när Bryan Alberts satte ett av sina patenterade hoppskott. Men närmare än så kom man inte och Wetterbygden kunde hålla undan och vann tillslut med 94-109.

I helgen spelas Final Four i Svenska Cupen. För Djurgårdens del väntar två matcher i SBL i nästa vecka, först borta mot Borås på tisdagen, innan Nässjö kommer upp till Stockholm nästa fredag.

Poäng Djurgården: Derrick Wilson 28, Lazar Radosavljevic 24, Bryan Alberts 16, Jeremiah Ingram 14, John Thörnblom 7, Nils Johansson 5.

Poäng Wetterbygden: Tyler Sabin 24, Calvin Hermanson 23, Carl Engström 14, Adam Rönnqvist 13, Daniel Mortensen 13, Jonathan Peleg 8, Jonatan Bohman 6, Jesper Wennerholm 5, Albin Häll-Eriksson 3.