Matchreferat Djurgården – Umeå 10/12

Obinna Oleka dunkade igång matchen för Djurgården då Umeå gästade Brännkyrkahallen. Men det var Umeå som tog ledningen genom bra försvar och även om Djurgården såg till att Umeå missade alla sina försök från 3-poängslinjen, så fick de lägga i bollen nära korgen. Mot slutet av första perioden satte Derrick Wilson två straffkast och reducerade ledningen till 7 poäng inför andra perioden, 11-18.

Andra perioden öppnade bra för DIF med en tip-in från Adam Ramstedt efter en stark drive från Challe Barton. Umeå fortsatte att lägga in poäng på layups med assists signerade Georgio Milligan,  och 5 minuter innan halvtid ökade Umeå sin ledning till 32-19. Hemmalaget stoppade Umeå från att dra ifrån ytterligare även om André Nilsson och Rodney Williams var svåra att stoppa under korgen. Kristoffer Gafor gjorde ett effektivt inhopp i matchen bland annat utmärkt försvar och vid halvtid stod det  25-38.

I andra halvlek fortsatte lagen att byta poäng, och då Jeremiah Ingram och Lazar Radosavljevic satte sina skott såg man att Djurgården var på gång. Halvvägs in i 3:e perioden tvingade hemmalaget Umeå att ta en timeout efter en steal från Derrick Wilson som ledde till två poäng för Brandon Barton, 36-45. Timeouten var tyvärr effektiv för orangeklädda Umeå och särskilt Rodney Williams som själv stod för ett lite ryck med 8 snabba poäng med två minuter kvar av perioden. DIF svarade med en 3p från Nisse Johansson och en härlig no-look assist till Derrick Wilson så att DIF avslutade perioden med ett 7-2 run.

I början på sista perioden var det Umeå som satte in en stöt och drog ifrån till en ledning på nästan 20 poäng som mest. Djurgården hade inte gett upp och kom starkt tillbaka och skapade spänning i matchen och med en minut kvar var det 12 poäng som skiljde. Upphämtningen slutade inte där, Jeremiah Ingram sänkte en trea och Derrick Wilson la i en layup så att det bara var 7 poängs skillnad med 30 sekunder kvar av matchen.

Djurgården foulade taktiskt men Umeå satte två poäng på straffkast. Därefter  sätter Bryan Alberts 3 nya poäng i ett pressat läge. Djurgården kämpade in i sista sekund, men tyvärr rann tiden ut denna gång och efter en grym upphämtning i sista perioden blev slutresultatet 77-85 i favör till gästerna från Umeå.

Matchens lirare i respektive lag blev Rodney Williams och Djurgårdens kapten Lazar Radosavljevic.

Poängplockare:

Djurgården: Ingram 17, Radosavljevic 13, Alberts 11, Johansson 9, Wilson 9, Oleka 8, Ramstedt 4, B. Barton 2, C. Barton 2, Gafor 2

Umeå: Williams 19, Odomes 15, Nilsson 12, Dawit 9, Varytimiadis 8, Milligan 8, Lawson 6, Frank 4, Johansson 2, Saleman 2