Matchreferat Djurgården – Södertälje 3/1

Det nya året rivstartade i SBL med full omgång och Djurgården Basket var på spelhumör när man tog emot mästarna Södertälje Kings på fredagskvällen.

Djurgården kopplade ett litet grepp om matchen och ledde med 22-13 när Challe Barton la i två poäng assisterat av Derrick Wilson. Men Södertälje visade att man trots en del skador har ett slagkraftigt lag och jobbade sig ikapp genom framför allt högprocentigt 3p-skytte där Martin Palmblad satte hela fyra 3p i den första perioden och när Anton Gaddefors satte sin första trea på slutsignalen stod det 27-27.

I den andra perioden steppade båda lagen upp försvarsspelet och skotten man satte blev tuffare. Södertälje mixade upp försvarsspelet med zonförsvar och man-man men Djurgården hittade olika sätt att göra poäng och när Challe Barton satte en 3-poängare i slutsekunderna av den första halvleken som studsade på ringkanten innan den gick i betydde det ledning med 47-43 till hemmalaget.

I den tredje perioden lyckades Södertälje få igång Eric Adams på allvar som gav bortalaget tyngd under offensiv korg och kunde se till att de tog ledningen. Men Djurgården fortsatte ha utdelning på sina skott. Lagen följdes åt och hemmalaget ledde med två inför sista perioden.

Fyra snabba poäng av Djurgården i början på fjärde perioden, 75-69, tvingade Södertälje till timeout. Sheriff Drammeh lägger sedan i två poäng men Djurgården svarar med en häftig dunk av Obie Oleka. Båda lagen sätter tuffa skott och det är riktigt jämnt in i slutminuterna och när Gaddefors sätter en trea är det utjämnat till 91-91 med tre minuter kvar av matchen. Challe svarar med en trea till men Södertälje tar åter igen ledningen och är upp 94-97 med minuten kvar. Djurgården lägger sedan starkt i 96-97 efter offensiv retur. Man stoppar sedan Södertälje i försvar och har chans att avgöra i matchens sista anfall men Djurgården lyckas inte få i bollen och bortalaget vinner matchen med 96-97.

Poäng Djurgården: Charles Barton Jr 30, Jeremiah Ingram 24, Derrick Wilson 13, Lazar Radosavljevic 13, Obinna Oleka 7, Bryan Alberts 6, Brandon Barton 3.

Poäng Södertälje: Eric Adams 31, Martin Pahlmblad 21, Anton Gaddefors 19, Jonathan Person 18, Sheriff Drammeh 4, Hampus Ramstedt 4.