Matchreferat Djurgården-Nässjö 7/2

Djurgården Basket mötte Nässjö Basket på fredagskvällen hemma i Brännkyrkahallen. Kapten Lazar Radosavljevic gjorde matchens första poäng och skulle sedan bli poängbäst för kvällen i hemmalaget. Nässjö svarade med sex raka poäng. De första minuterna av matchen blev lite ställningskrig där Nässjö försökte ta kommando med Djurgården bet sig kvar och halvvägs in i perioden stod det 11-11. Nässjö lyckades dock göra ett ryck i slutminuterna och ledde inför den andra perioden 17-28.

I den andra perioden kommer Djurgården sakta tillbaka via aggressivt spel vilket resulterar i bra attacker, flera straffkast. Underläget är nere på fyra poäng 37-41 innan Nässjös Valter Lindström sätter två straffkast. Djurgården har sedan en trea som inte vill i och underläget i halvtid är sex poäng.

Nässjö fortsätter hålla ett grepp om matchen i den andra halvleken ledda av Nicholas Russel som leder gästerna poängmässigt framför allt i den tredje perioden. Han blir sedan lagets bästa poängplockare med sina 26 poäng. Nässjö försöker rycka iväg men Djurgården håller sig kvar på under 10 poängs marginal och inför slutperioden står det 60-70.

Djurgården ökar pressen i försvar i ett försök att komma ikapp och man lyckas sno en del bollar i slutminuterna men det räcker inte hela vägen. Nässjö kan ta hem segern med 83-94 och har nu 2-1 i inbördes möten mot Djurgården. I hemmalaget kommer Nils Johansson igång i den andra halvleken och kommer upp i 17 poäng och blir lagets tredje bästa poängplockare efter duon Lazar Radosavljevic och Derrick Wilson.

Kuriosa: På plats i Brännkyrkahallen var fotbollslegenden Tommy Söderberg som intervjuades i halvtidspausen.

Imorgon söndag spelar Djurgårdens damer mot Alvik Basket i Åkeshovshallen kl 16.00 för intresserade fans.

Poäng Djurgården: Lazar Radosavljevic 25, Derrick Wilson 23, Nils Johansson 17, Bryan Alberts 12, John Thörnblom 4, Brandon Barton 2.

Poäng Nässjö: Nicholas Russell 26, Dartaye Ruffin 17, Valter Lindström 12, Daniel Johansson 9, Mathias Christensen 8, Lucien Christofis 6, Franklin Williams 5, Craig Lecesne 5, Abdou Medjedoub 4, Karim Wazzi 2.