Matchreferat Djurgården-Köping 10/1

Fredagskvällen bjöd på ännu en gastkramande match i SBL när Köping Stars kom på besök till Stockholm och Djurgården Basket. Det är två lag som mött varandra många gånger de senaste åren och det var lagens tredje möte i SBL i år och fjärde om man räknar in Svenska Cupen.

Köping gjorde matchens första poäng men lagen följdes åt i den första perioden. Djurgården tog en liten ledning med 21-16 men Köping avslutade med 7-0 run och ledde inför andra perioden. Djurgården kom ut fokuserat och tog åter igen momenten och när Lazar Radosavljevic  satte en 3p med fyra minuter kvar ledde hemmalaget med 40-32. Men Köping avslutade åter igen bra och tog sig ikapp och förbi och ledde i paus med 46-49.

Köping försökte koppla ett grepp i den andra halvleken men Djurgården hängde med och John Thörnblom satte sex raka poäng i slutet på perioden som gjorde att det stod 61-62 inför fjärde. Men det var avslutningen som skulle sätta sig på näthinnan på lagen och åskådarna. Djurgården ledde med fem poäng när två minuter återstod och bortalaget tog timeout. Men sex poäng av lettiska Ernests Kalve i Köping betydde underläge med ett för hemmalaget. Men Djurgården svarade och gick upp i ledning efter att ha satt två straffkast. Köping missade sitt avslut när halvminuten återstod och Djurgården kunde sedan ta ledning med två efter att ha satt ytterligare ett straffkast. Timeout för Köping och lagen samlade krafterna. Köping fick sedan iväg ett svårt pressat 3p-skott som gick i med 1,3 sekunder kvar av matchen vilket betydde 86-87. Timeout för Djurgården men man lyckades inte göra poäng utan ännu en tuff förlust var ett faktum.