Matchreferat Djurgården – Borås 27/12

Djurgården startar matchen med att vinna uppkastet och 2 poäng av Jeremiah Ingram. Anfallet därefter blir Derrick Wilson foulad på trepoängaren och tar sig till straffkastlinjen. Borås gör sina första poäng via DeAndre Davis men Djurgården svarar sedan med en snabb 3p från Wilson. Djurgården håller ledningen ett tag tills Borås Zachary Cuthbertson genom en steal tar sig till straffkastlinjen och Borås tar ledningen. Perioden fortsätter att vara jämn men Djurgården drar tillslut iväg och avslutar med en ledning med 8 poäng.

William Gutenius inleder andra perioden med en två poängare för Borås. Djurgården svarar med en 3p av Wilson som nu satt 3 av 4 treor. Det följs upp av ett snyggt spel från Djurgården genom en hög pass från Nils Johansson som Obie Oleka fångar och lägger i två starka poäng. En stark attack av Challe Barton banar väg för poäng och bonuskast av Oleka och efter ytterligare en 3p av Wilson tvingas Borås ta en timeout. Den faller väl ut för gästerna som minskar underläget från tio till fyra poäng. Djurgården tar timeout, som ger utdelning och ledningen är 8 poäng inför andra halvlek.

Andra halvlek börjar lite slarvigt med turn overs från båda lagen, men det är Borås som får bäst start och ligger endast två poäng efter när Davis lägger i bollen under korgen. De tar sedan ledningen i matchen när samma Davis tar sig till straffkastlinjen. Men Djurgårdens Ingram svarar med en dunk och Djurgården jämnar ut matchen igen. Perioden fortsätter att vara jämn och avslutas tillslut med 63-67 till Borås.

Fjärde perioden startar med en trepoängare av Djurgårdens Lazar Radosavljevic följt av en till från Kristoffer Gafor och matchen är helt jämn. Spelet böljar i början av perioden och efter en stark attack av Djurgårdens Wilson så tar Borås timeout. Matchen fortsätter att vara jämn och Borås Marcus Tyus tar den hela vägen för två poäng men hemmalaget svarar  snabbt av Radosavljevic vilket ger 80-80. Med ca 1 minut kvar av matchen blir Djurgårdens Ingram foulad och Djurgården leder med två poäng. Borås genom Davis får med sig en goaltending och Djurgården tar då en timeout. Den leder inte till mer poäng och fjärde perioden slutar 87-87 och det blir förlängning.

Borås Davis blir foulad och tar sig till straffkastlinjen för första poängen i förlängningen. Djurgårdens Ingram svarar sedan med en stark tvåpoängare under korgen. Borås återtar ledningen genom Tyus. Den ledningen håller Borås kvar och vinner tillslut matchen med 92-95.

Poängbäst i Djurgården: Wilson 23 p, Ingram 18 p, C.Barton 13 p, Radosavljevic 13 p, Oleka 11 p.

Poängbäst i Borås: Tyus 23 p, Davis 19 p, Cuthbertson 14 p, Fridriksson 12 p, Johansson 9 p.