Matchreferat Djurgården – BC Luleå 2/3

Måndagsmatchen denna veckan spelades i Brännkyrkahallen där Djurgården tog emot tabelltvåa BC Luleå. För hemmalaget kunde äntligen Aaron Williams göra sin debut, men Derrick Wilson var tyvärr inte tillgänglig denna matchen.

Djurgården började matchen i zon-försvar men ändrade snabbt då Luleå fick för många extra chanser på missade skott. Det såg ut som att gästerna skulle ta ett övertag tidigt i matchen, men Bryan Alberts sänkte två trepoängare och Aaron Williams satte två enkla poäng för DIF som jämnade ut det till 19-19 med 2 minuter kvar i perioden. Talangen Pelle Larson tog ansvar för gästerna som sen gick upp i 5 poängsledning.

I Djurgården fortsatte Craig Victor på samma sätt som i lördagens match med att kämpa hårt på returer och utmanade Luleå-försvaret som var tvungna att skicka honom till straffkast-linjen gång på gång.

Luleå kom starkt ut i andra perioden med ett 7-0 run innan Djurgården fick ordning på försvaret. 5 minuter innan paus stod det 26-38 och det var Luleås stora spelare i kombination med bra sänk på trepoängare som gjorde att de fick ett övertag i matchen. Det var likaväl hemmalaget som fick en boost några sekunder innan halvtid då John Thörnblom snodde bollen och sänker ett skott via plankan från halvplan.

Det stod 40-57 till Luleå då andra halvlek började. Brandon Rozzell och Anton Kobylak-Berglund visade vägen för bortalaget med att sätta flera skott från trepoängslinjen. BC Luleå leder inför sista perioden med 87-55.

Hemmalaget kämpade in till sista sekund och Craig Victor fick gå till straffkastlinjen 13 gånger och hade en double-double i matchen med 35 poäng och 11 returer. Steven Davis i BC Luleå hade också en double-double med 15 poäng och 10 returer.

Tyvärr hade BC Luleå en helt osannolik bra skottdag med 4 spelare med 100% på 3 poängare i matchen. Slutresultat 73-110.