Matchreferat Djurgården Basket – Nässjö Basket 5/11

Tisdagens match för Djurgården mot Nässjö skulle visa sig bli så hård och tuff match som väntat. Det vet två lag som kämpade för en vinst och för att hitta flytet.

Början på matchen var jämn och lagen följdes åt. Djurgården hittade sätt att straffa Nässjös dubblingar inside. Flera snygga och enkla poäng levererades på just detta sätt i den första halvleken till publikens glädje. Nässjö sköt väldigt högprocentigt i den första halvleken och spelade fram sig till öppna lägen och såg till man höll ledningen i halvtid med 48-42.

I den tredje perioden lyckades Nässjö rycka till sig en ledning efter ett 8-0 ryck till 50-64 och tvingade hemmalaget till en time-out. Djurgården kommer ikapp och underläget är 8 poäng någon minut in i slutperioden men närmare än så kommer man inte. Nässjö vinner matchen med 90-70 ledda av centern Dartaye Ruffin (23 poäng gör kvällen) som spelade med stort självförtroende. I hemmalaget var det lagkapten Lazar Radosavljevic som lyste starkast och satte 17 poäng.

För Djurgården Basket är det spelledigt i helgen och man får chansen att samla krafterna och förbereda sig inför två intensiva veckor med fyra matcher. Först ut är Borås Basket borta nästa tisdag (12/11) innan Södertälje Kings kommer upp till Stockholm fredagen den 15 november.

Djurgården–Nässjö 70–90

Poäng, Djurgården:Lazar Radosavljevic 17, Bryan Alberts 14, Derrick Wilson 12, Obinna Oleka 11, Adam Ramstedt 9, Brandon Barton 4, Yannick Anzuluni 3.

Poäng, Nässjö:Dartaye Ruffin 23, Nicholas Russell 15, Daniel Johansson 14, Mathias Christensen 12, Felix Terins 8, Lucien Christofis 6, Franklin Williams 5, Karim Wazzi 4, Jonas Rusom 3.