Matchreferat Borås – Djurgården 4/2

Det var ett Djurgården med stukat manskap som mötte serieledarna Borås Basket på tisdagskvällen. Men det var det inget man märkte i inledningen av matchen. Djurgården spelade aggressivt och var högprocentiga i avsluten ledda av Derrick Wilson som satte 15 poäng i den första perioden. Borås hängde med via stark returtagning och efter den första perioden ledde bortalaget med 28-31.

Djurgården fortsatte spela hårt på sina spelare i den andra perioden och Borås hamnade på hälarna. Ledningen var uppe i 8 poäng, 41-49, med drygt tre minuter kvar innan Borås gjorde en stark upphämtning innan paus och tog ledningen med 57-52. Den första halvleken präglades av starka individuella prestationer från båda lagen där tidigare nämnde Derrick Wilson var poängbäst i Djurgården och Zachary Cuthbertson var hemmalagets bästa spelare.

Djurgården samlade kraft i paus och kom ikapp och matchen stod och vägde en bra bit in i perioden. Nils Johansson och Brandon Barton sätter var sin trea och det står 72-71. Men Borås lyckas därefter få momentum och gör ett till ryck i slutminuterna och man leder med 13 poäng inför sista perioden.

I den fjärde perioden orkar inte Djurgården stå emot samtidigt som hemmalaget byter runt och kommer in med nya spelare. Siffrorna rinner iväg lite men all heder till ett hårt kämpande Djurgården som spelade hårt på sex spelare idag och ändå kunde pressa Borås. Slutresultatet blir 116-92.

Poäng Djurgården: Derrick Wilson 26, Lazar Radosavljevic 22, Bryan Alberts 14, John Thörnblom 10, Nils Johansson 10, Brandon Barton 8, Ville Larsson 2.

Poäng Borås: Zachary Cuthbertson 38, Elvar Fridriksson 21, Marcus Tyus 17, William Gutenius 16, Andreas Person 11, Simon Gunnarsson 7, Deandre Davis 4, Ludvig Johansson 2.