Matchreferat Borås-Djurgården 12/11

Formstarka Borås Basket tog emot Djurgården på tisdagskvällen. Matchen började intensivt där isländska spelfördelaren Elvar Fridriksson (totalt 27 poäng) i hemmalaget satte skotten och såg till att Boråslaget tog ledningen. Djurgården spelade sig fram till bra lägen men saknade det sista för att få bollarna att rulla i korgen. Bortalaget kom tillbaka och fick kontakt men då svarade hemmalagets Andreas Person med att sätta två raka treor. Borås fortsatte i den andra perioden med att ha hög utdelning på skyttet och man sköt hela 60% på treorna i den första halvleken.

I andra halvlek började Djurgården bäst och gjorde 7-0 men Borås svarade och visade varför man är ligans formstarkaste lag och ledningen var stundtals uppe i 25-30 poäng. I början av den fjärde perioden svarar Djurgården för en stark insats och efter ett 12-0 ryck tar Borås timeout för att samla krafterna. Man lyckas med att sätta några treor till i slutminuterna av perioden och Borås vinner machen med 108-80. I Djurgården stack Obie Oleka (22 poäng och 13 returer), Lazar Radosavljevic (16 poäng) samt Kristoffer Gafor (3/7 på 3p) ut mest.

För Djurgården väntar Södertälje Kings på fredag hemma i Brännkyrkahallen. Säkra din biljett på difbasket.se/biljetter.

Poäng, Borås:Elvar Fridriksson 27, Zachary Cuthbertson 15, Andreas Person 14, William Gutenius 12, Marcus Tyus 12, Fredrik Andersson 11, Deandre Davis 11, Simon Gunnarsson 5, Ludvig Johansson.

Djurgården:Obinna Oleka 22, Lazar Radosavljevic 16, Derrick Wilson 15, Kristoffer Gafor 9, Bryan Alberts 6, Nils Johansson 6, Yannick Anzuluni 5, Kalle Helenius.