Matchreferat 8/10 Djurgården – BC Luleå

Fotograf: Josefine Tolleman;

Ett obesegrat BC Luleå kom till Brännkyrkahallen på tisdagskvällen för att möta nykomlingarna i SBL, Djurgården Basket. Efter en jämn start på matchen kopplade norrlänningarna ett litet grepp och ledde med 20-13 men Djurgården kämpade sig tillbaka och efter den första perioden var ställningen 23-22.

Som helhet gör Djurgården en stark insats under korgarna med bättre returtagningen och flera situationer där man attackerar bortalaget under korgen så att de tvingas foula. I den andra perioden sköt Djurgården många straffkast och hänger på hack i häl, men Luleå sätter en trea precis innan halvtidspaus och ställningen blir 53-47 till bortalaget.

Den tredje perioden utvecklas till Luleås fördel och gästerna drar ifrån tills ett par spel ifrån Brandon Barton och Lazar Radosavljevic tar hemmalaget tillbaka in i matchen igen och det står 65-70 på tavlan inför sista perioden.

I den fjärde perioden märker man att lagen börjar hitta sätt att stoppa varandra och det blir mer pressade avslut åt båda hållen. Djurgården försöker gång på gång komma närmare men varje gång man är inom räckhåll sätter BC Luleå tuffa skott  när det behövs som bäst, ofta signerade av gästernas bästa spelare Brandon Rozzell (totalt 29 poäng).

BC Luleå vinner matchen med 92-84 och toppar nu SBL och för Djurgårdens del gäller det att ladda om inför nästa vecka med bortamatch på tisdag mot Umeå BSKT och hemmamatch mot Norrköping Dolphins på fredag den 18 oktober.