Matchreferat 18/11 Jämtland-Djurgården

Djurgården fick se sig besegrade på bortaplan på måndagskvällen mot ett för kvällen starkare Jämtland Basket med 101-81. Jämtland förstärkte inför förra matchen med Thomas Massamba och amerikanen Justin Gordon. Djurgården hade förstärkt med Challe Barton som startade på bakplan tillsammans med Derick Wilson. I Djurgården Basket saknades Bryan Alberts och Kristoffer Gafor som båda inte kunde spela pga skada. Däremot var Brandon Barton tillbaka i spel.

Den första perioden gick i Jämtlands fördel där såväl skott som lösa bollar gick deras väg. Underläget efter första perioden var hela 35-16 och djurgården tvingades jaga. Jämtland har förstärkt med nya amerikanen Justin Gordon som följde upp med ytterligare en stark insats efter debuten i matchen innan. Ikväll blev han poängbäst på 28 poäng. Skytten Steve Haney straffade Djurgården varje gång man gav honom en lucka och under korgarna tilläts forwarden Jordan Semple ta returer och göra enkla poäng. I halvtid låg man under med hela 58-30.

Men i den andra halvlek kom Djurgården ut som ett annat lag, man hittade skärpan offensivt, försvarsspelet intensifierades och Jämtland tvingades till timeouts. Challe löste upp Jämtlands försvar och Lazar Radosavljevic satte flera skott utifrån (totalt 5 treor i andra halvlek). Underläget fortsatte krympa och när Brandon Barton satte en trea hade gapet krympts till minus 13 poäng. Jämtland svarade och fick lite andrum men Djurgården gjorde en ny anstormning och det stod 85-72, men man missade ett läge under korgen som följdes av två raka treor för Jämtland. Denna gång kom man inte ikapp och hemmalaget kontrollerade slutminuterna av matchen och tog en viktig seger inför en stor hemmapublik.

Inför matchen genomfördes en mycket fin minnesceremoni i samband med Jämtlandssången för Zeljko Brlek, Jämtlands dåvarande assisterande coach, som gick bort för ett år sedan endast 41 år gammal.