Matchreferat 18/10: Vinst efter dramatik

Det blev förlängning och dramatik på fredagskvällen i SBL-mötet mellan Djurgården Basket och Norrköping Dolphins. Det var hemmalaget som började bäst vilket har varit något man inte lyckats med i tidigare matcher. Nu var det Djurgården som satte skotten och Norrköping som fick jaga. Efter den första perioden ledde Djurgården med 28-16.

Men i den andra perioden höjde Norrköping intensiteten och fick hemmalaget att tappa allt flyt. Poängtorkan i den andra perioden samtidigt som Norrköping sprang i poäng på snabba uppspel och började sätta skott gjorde att bortalaget inte bara kom ikapp utan även tog en ledning inför halvtidspausen med 47-41.

Den andra halvleken blev mer poängsnål för båda lagen där kamp och fysiskt spel tog överhand. De första två minuterna var helt poänglösa och efter fem minuter stod det 49-49. Norrköping hade ett litet grepp om matchen men i den fjärde perioden kom Djurgården ikapp och förbi när Yannick Anzuluni satte en trea till 70-67. Men Norrköping höll sig tätt bakom och när de fick chansen dunkade LaDarien Griffin in 74-74 som också blev resultatet efter ordinarie tid.

I förlängningen satte Norrköping första två poängen men sedan gjorde Stockholms Stolthet ett 8-0 ryck som gästerna aldrig kunde komma ikapp på. Försvarspel och kamp kännetecknade förlängningen och matchen vanns tillslut med 86-80 och säsongens andra vinst bärgades av nykomlingen.

Lazar Radosavljevic: ”We start the game very good, but in the second quater we start to make mistakes, and Norrkoping have a run on us. At the end we manage to focus and play as a team and win the game.”

Många spelare i Djurgården förtjänar att lyftas fram efter en match som denna. Kristoffer Gafor som startade matchen gav hemmalaget en extra energikick med sitt försvarsspel och trea i början på matchen. Yannick Anzuluni satte viktiga poäng i slutet, totalt 15, och tog 8 returer. Obie Oleka gjorde en riktigt bra andra halvlek och slutade på 15 returer och 13 poäng. Lazar Radosavljevic blev poängbäst med 19 poäng och satte tre 3-poängare.

Poängplockare DIF Basket:Lazar Radosavljevic 19, Yannick Anzuluni 15, Derrick Wilson 14, Bryan Alberts 13, Obie Oleka 13, Kristoffer Gafor 6, Brandon Barton 6.

Poängplockare Norrköping Dolphins: LaDarien Griffin 17, Anton Saks 17, Tyre Gathright 11, Morten Bülow 10, Jeril Taylor 9, Anes Zekovic 7, Tim Schürberg 5, Alan Zekovic 4.