[Matchreferat 15/11] Nära mot svenska mästarna

Efter några matcher när man inte kommit upp i en tillräckligt hög nivå var det ett annat Djurgården Basket publiken fick se på fredagskvällen när svenska mästarna Södertälje Kings kom på besök. I Djurgården ledde Adam Ramstedt laget i början av matchen mot sitt forna lag och satte 8 raka poäng och tvingade Södertälje att ta time-out för att samla krafterna.

Den första perioden blev jämn och lagen följdes åt långt in i den andra perioden innan Södertälje lyckades rycka till sig en ledning inför paus, 40-51. Djurgården kom ut fokuserat i den andra halvleken och minskade underläget och efter fem minuter var underläget endast 3 poäng. i slutperioden fortsatte Djurgården att jaga och man försökte en sista offensiv och man var endast fyra poäng ifrån när Obie Oleka satte i 79-83. Men närmare än så kom man inte och Södertälje tog hem segern efter slutsiffrorna 79-89.

I Djurgården stack Adam Ramstedt ut med 20 poäng och 10 returer. Obie Oleka dominerade returtagningen igen med 18 returer totalt. I Södertälje sköt Martin Palmblad i 23 poäng varav fem 3-poäng och Charles Callison satte många viktiga poäng får bortalaget i slutperioden och kom upp i 20 poäng totalt.

Poäng, Djurgården: Adam Ramstedt 20, Lazar Radosavljevic 16, Derrick Wilson 14, Obinna Oleka 14, Bryan Alberts 9, Kristoffer Gafor 6.
Poäng Södertälje: Martin Pahlmblad 23, Charles Callison 20, Eric Adams 19, Anton Gaddefors 10, Andrew Smith 5, Alexander Larsson 5, Jonathan Person 4, Sheriff Drammeh 3.