Matchreferat 15/10 Umeå BSKT-Djurgården Basket

En vecka efter matchen mot BC Luleå hemma i Brännkyrkahallen var det nu dags för Djurgården att bege sig till Umeå för ett möte med Umeå BSKT. Umeå som ännu inte hade fått sin första vinst för säsongen attackerade direkt och slog det första slaget. Det märktes att de var ute efter att slå oss under korgarna i avsaknad av vår landslagscenter Adam Ramstedt. Robert Williams och senare Andre Nilsson attackerade oss och första perioden får en lite tuffare inledning.

Fortsättningsvis jobbar Umeå in sig i den andra perioden med samma strategi, men fokuserat spel och bra skytte ifrån Bryan Alberts leder oss in i en comeback. Vi lyckas hitta ett bra flöde i anfallsspelet. Bakom attacker utifrån och transitionspel ifrån bland annat Yannick Anzuluni, Derrick Wilson och Brandon Barton så minskar vi gapet till ett två poängs underläge, 50-48, i halvlek.

Det momentum vi hade in i paus lyckades vi dessvärre inte bygga vidare på i den tredje perioden. Anfallsspelet stannar upp och vi har svårt att hitta flyt, samtidigt kör Umeå på och attackerar oss via deras guards Giorgio Milligan och Adam Presutti. Umeå är nu uppe 12 poäng inför den fjärde kvarten och vi återfinner oss återigen i ett underläge. En liten run med fem minuter kvar av matchen tar in oss inom 7 poäng men närmare än så kom vi inte och Umeå kunde skydda sin ledning till matchens slut