Historisk seger i premiären

Lazar Radosavljevic dunkar i två poäng. Fotograf: Anders Tillgren

Vilken premiär det skulle bli. Publiken strömmade till Kungl. Tennishallen och fyllde den anrika arenan i Stockholm och stämningen på läktaren med sång och energi kom igång. Det var dock bortalaget som började bäst och jämtlänningarna sprang in 8-0 snabbt innan hemmalaget vaknade till liv. Den första perioden handlade om att komma ikapp och hitta rytmen och kapten Lazar Radosavljevic stod för aggressiva attacker mot korgen och tände hemmalaget. I den andra perioden tog Djurgården för sig mer och mer och varje gång man gjorde poäng kokade arenan med den fantastiska publiken på 4000 personer. Djurgården hade några tillfällen där man kunde rycka iväg lite men Jämtland höll sig på nära avstånd och det stod 53-50 i halvtid efter en fartfylld första halva.

Jämtland fortsatte springa i den andra halvleken men nu utmanade även hemmalaget med snabba spelvändningar. I Djurgården stod Derrick Wilson och Bryan Alberts för högprocentigt skytte men Brandon Bartons 3-poängare på slutsignalen av den tredje perioden var nog ändå matchens höjdpunkt. Arenan kokade och Djurgårdsfansen sjöng sång efter sång på läktaren och det var en magisk känsla i luften.

I början av den fjärde perioden skadade sig gästernas forward Dawson olyckligt efter en attack mot korgen. Han hade fram till dess varit en av Jämtlands bästa spelare. Djurgården försökte ta ett grepp om matchen men Jämtland kom hela tiden ikapp och det var först i slutet när kvällens poängkung Derrick Wilson satte två blytunga treor, totalt 35 poäng, som matchen avgjordes, 108-102, och den historiskt första segern i klubbens historia i högsta ligan var ett faktum.