Förlust på bortaplan

Fotograf: Josefine Tolleman

Bortamatchen mot Köping skulle visa sig bli precis så tuff och svår som väntat. Djurgården Basket var förberedda på att Köping skulle komma ut tufft och fysiskt och sätta press i försvaret och hemmalaget kom ut med mycket energi inför sin publik som väntat på hemmapremiären.

Derrick Wilson:
”It was a tough loss. We played well in spurts, but we have to be better and turn those spurts into a full game. So, we’ll learn from that game, get back to work and get ready for Tuesday.”

I den första perioden kunde Köping koppla ett litet grepp om matchen men Djurgården hängde kvar och ställningen var 24-18 efter den första perioden. I den andra perioden började bortalaget bäst och minskade underläget och när Derrick Wilson snodde bollen och la i 24-22 samtidigt som Köping fick en osportslig foul och tvingades till time-out kändes det som att man var tillbaka. Men Köping la i en växel ytterligare och hittade ett flyt samtidigt som Djurgårdens skott utifrån gick ring ut. Underläget växte och man låg under med hela 50-31 i halvtidspaus.

Trots flera försök i den tredje perioden lyckades inte Djurgården reducera underläget, men mot slutet på perioden kunde man ändå skönja att något var på gång. I den fjärde perioden skruvades försvaret upp några nivåer och skotten började sitta i anfall. Underläget som hade varit uppe i 25 poäng minskades snabbt ner till 11, men närmare än så kom man tyvärr inte. Köping vann tillslut med 92-78 och tog säsongens andra vinst. För Djurgårdens del har man nu 1 vinst och 1 förlust och får ladda om inför tisdagens match mot BC Luleå på hemmaplan.

I Djurgården gjorde forwarden Obinna Oleka debut i de blåa ränderna och kom upp i 15 poäng och tog 9 returer och gav Djurgården tyngd under korgarna. Poängbäst var Derrick Wilson med 20 poäng.

Köping Stars – DIF Basket 92-78
Poängplockare Köping: Jackson Jr 24, Combs 20, Blackston 18, Larsson 12, Axelsson 7, Friberg 5, Walker 4, Klaasma 2
Poängplockare DIF: Wilson 20, Oleka 15, Radosavljevic 15, Alberts 14, Barton 6, Anzuluni 5, Gafor 3