Förlust i Södertälje

Måndagskvällen bjöd på bortamatch för Djurgården Basket mot mästarna Södertälje Kings. De tidigare tre mötena för säsongen har varit jämna matcher och senast vann Södertälje med uddapoängen.

Djurgården ställde upp med samma lag som i fredags men med Kristoffer Gafor tillbaka i spel men däremot stod Brandon Barton över pga skada. Södertälje har rekryterat två nya spelare senaste tiden och Eric Adams var tillbaka i spel efter den skada han ådrog sig i Svenska Cupens Final Four.

Matchen började jämnt där hemmalaget gjorde matchens första poäng. Djurgården hängde med bra i början ledda av lagkapten Lazar Radosavljevic som gjorde poäng nära korgen och via skytte utifrån. Södertälje roterade flera olika spelare att försvara Djurgårdens starka forward men han var helt enkelt alldeles  för svårstoppad. Med någon minut kvar av den första perioden tog Södertälje ett litet grepp om matchen. I den andra perioden fortsätter Södertälje hålla en hög intensitet i försvaret och i anfallsspelet sätter man hård press under korgen. Lazar fortsätter leverera och kommer upp i hela 21 poäng i den första halvleken men är för ensam. I halvtid är underläget 56-32 efter att Martin Palmblad sätter en trea i slutsekunderna.

I den andra halvlek gjorde Södertälje sex snabba poäng och Djurgården tog timeout. Men trots flera försök lyckades inte Djurgården komma närmare, men däremot höll man jämna steg med Södertälje resten av matchen. Derrick Wilson och Bryan Alberts spelade upp sig i den andra halvleken och det blev värdefull speltid för många spelare. Slutresultatet blev 91-62.

Nu gäller det att fokusera på nästa match hemma i Brännkyrkahallen på fredag när Jämtland Basket kommer på besök för det fjärde mötet lagen emellan.