Fjärde raka derbysegern

Det var dags för tredje derbyt för säsongen mot AIK Basket när Djurgårdens herrar äntligen bjöd upp till hemmamatch i Brännkyrkahallen. Derbyn mot AIK betyder alltid tuffa fighter där motståndarna leds av bröderna Serkan och Erkan Inan.

I hemmalaget började Lazar Radosavljevic  matchen bäst med två raka tvåpoängare med foul och bonuskast. Den första perioden var poängrik där Lazar gjorde 12 av lagets 34 poäng. I bortalaget kom Erkan igång och satte 10 poäng. I den andra perioden jobbade sig AIK in i matchen och varje gång Djurgården hade ett tiopoängsgap kom AIK ikapp och höll kontakt, men Djurgården avslutade med tre satta treor och blev foulade på två 3-poängsförsök och gick till halvtidvila med ledning med 56-44. Kristoffer Gafor kom igång i den andra halvleken med fem treor som fick hallen att koka. Totalt satte Kristoffer 7 treor och blev poängbäst med 27 poäng. Ledningen ökade till ca 20 poäng i den tredje perioden men AIK svarade och hängde kvar trots allt och är ett farligt lag när dom får jaga ur underläge. Men hemmalaget höll fokus och kunde kontrollera avslutningen på matchen inför en härlig hemmapublik.

Matchens sista poäng gjordes av Isak Sjöö som dunkade i två poäng och Djurgården vann med 105-84. En statistikkolumn stack ut extra med 27 assists där Brandon Barton hade 9 och Joel Svensson 8. I Djurgården saknades Germain Jordan som fått korttidskontrakt i Mexiko och är tillbaka i sommar.

Vinsten var Djurgårdens fjärde raka derbyseger mot AIK och innebär även 22-0 i tabellen. Nu återstår två matcher för säsongen, båda hemma. Först ut är nu på onsdag mot Alvik Basket som säkrat andra platsen och kvalplats till ligan där de kommer ställas mot Köping. Därefter på fredag avslutas årets Superetta när Eos från Lund kommer på besök.