Derbyvinst mot AIK

Damerna tog emot AIK i lagens andra derby för säsongen på lördagseftermiddagen. Det blev en svängig match med mycket dramatik.

Djurgården började bäst och tog ledningen med 7-0. Första perioden präglades av bra försvar men skärpan i offensiven var inte den bästa och ledningen var 13-6 efter den första perioden. AIK jobbade sig in i matchen och sprang i lite poäng samtidigt som man steppade upp försvarsspelet. Djurgården höll undan och kunde gå till ledning i halvtid med 30-21 efter att Andrea Bolstad Raa satte en 3p i slutminuten.

Men det var AIK som nyttjade pausen bäst och man kom både ikapp och förbi fem minuter in i perioden. Divora Alem i AIK stealade bollen och hade ett friläge men Djurgårdens Tina S Moen jagade ikapp och gjorde en rejäl block på layupen. Men trots ännu en trea från Andrea så var det AIK som tog grepp om matchen och man utökade ledningen till 39-46 efter två treor av Vendela Af Malmborg. Djurgården svarade med sju raka poäng och det var lika men sen var det AIKs tur igen, två treor och totalt åtta raka poäng. Hanna Hansson i hemmalaget svarar med en tvåa men AIK gör poäng igen och DIF tar timeout.

AIKs tuffa försvar på Djurgårdens stabilaste poänggörare Vanessa Jurewicz och Tina S Moen gjorde att andra spelare behövde kliva fram. Djurgården började ett nytt run med en tvåa av Hanna som gjorde 11 poäng totalt och blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget. Försvaret steppades upp och när Djurgården satte tre raka treor av Andrea och Felicia Visscher x 2 betydde det 15-0 och ledning med sju med drygt två minuter kvar. Men, AIK ville annat, klev upp högt i banan och pressade och satte två treor i slutminuter vilket betydde 63-62. Djurgården tog timeout och lyfte upp bollen till anfallsplanhalvan och det resulterade i Andreas fjärde trea för dagen och 66-62 vilket blev slutresultatet.

En fantastisk seger och derbyvinst mot AIK betyder givetvis lite extra. Alla spelare i Djurgården som spelade gjorde poäng och bidrog på olika sätt. Vanessa var poängbäst med 15 men det var framför allt trion med Andrea, Felicia och Hanna som var x-factors. Tina som vanligen gör mycket poäng bidrog med returer assists och blockar.