BED Matchreferat Djurgården – Fryshuset 22/1

Onsdagskvällen bjöd på en fartfylld match i Basketettan damer när KFUM Fryshuset kom på besök. Djurgårdens damer som senast förlorade mot Alvik ville hitta tillbaka till en vinst och hänga på jakten på topplaceringarna i tabellen.

Djurgården började matchen bäst och kapten Therese Pettersson fick fart på hemmalaget. Fryshuset hängde med via högprocentigt skytte, men i slutet på perioden lyckas hemmalaget rycka till sig en ledning med 20-10 inför andra perioden. Djurgården ångar på och tvingar bortalaget till timeout efter några minuter när ledningen är 35-17. Vanessa Jurewicz i hemmalaget, som spelade mot sitt gamla lag för första gången, kom igång rejält i den andra perioden och gjorde hela 15 poäng och alltid så rutinerade Tina S Moen gjorde poäng när det behövdes som mest för att hålla motståndarna på avstånd. Djurgården kunde gå till pausledning med 43-28.

Fryshuset är ett bra lag med rutin och tekniskt duktiga spelare och när de kommer igång kan det gå snabbt. Bortalaget jobbar sig ikapp igen och när man satt skott och minskat underläget till 10 poäng tar hemmalaget timeout. Försvarsintensiteten skruvas upp och flytet i anfallsspelet hittas igen och man kan åter glida iväg på poängtavlan. Andrea Bolstad Raa sätter en 3-poängare och följer upp den med en stark attack och bonuskast. Frida Lundquist som spelar intensivt försvar på Fryshusets guard och tvingar fram många misstag är på hugget i slutsekunderna och följer upp med retur och 2 poäng på slutsignalen och ledningen är uppe i 68-42.

I den fjärde perioden fortsätter Djurgården att spela ut. Man jagar Fryshuset i försvaret och tvingar dem totalt till 23 turnovers och i spelet under korgarna gör Cecilia Israelsson en av sina bästa matcher för säsongen med starka returer, bra försvarsspel på Fryshusets stora spelare samt lägger i starka poäng. Djurgården spelar kontrollerat och avslappnat i anfall och lagets sista sex poäng säger mycket om spelet. Först sänker Nell Marx en trea efter assist från Vanessa. Några anfall senare attackerar Therese i det snabba uppspelet och hittar Andrea för en trea som hon sätter och fastställer slutresultatet till 86-49.