3:e raka i toppmötet mot Alvik

Alvik Basket gästade Brännkyrkahallen på onsdagskvällen i den näst sista matchen för säsongen. Alvik hade redan säkrat andraplatsen efter vinst mot Eos och Djurgården Basket är klara seriesegrare sedan tidigare, så det var seriens bästa lag som skulle göra upp en sista gång.

Djurgården Basket kom än en gång ut väldigt fokuserat och spelade klokt i starten och kunde ta en stabil ledning. Alvik spelade väldigt kompakt i försvar för att ta bort Djurgårdens insidespel vilket öppnade upp för skyttet utifrån. Kristoffer Gafor fortsatte sitt fina skytte från förra matchen och satte allt i den första halvleken och Lazar Radosavljevic, Joel Svensson och Brandon Barton hängde på. Trepoängsskyttet för Stockholms stolthet fungerade väldigt bra och när skotten satt samtidigt som försvaret höll en hög nivå hade Alvik svårt att hänga med, 26-16 stod det efter första perioden och i den andra perioden var ledningen uppe i 20 poäng innan Alvik putsade siffrorna till 52-39.

Men närmare än så kom inte gästerna. Hemmalaget skruvade upp intensiteten i den andra halvleken och ledde stundtals med 30 poäng och kunde vila spelare i slutet på matchen och ge de yngre spelarna värdefulla minuter. Djurgården vann tillslut med 90-73, har 23 raka segrar, och är nu endast en match ifrån en ”perfect season”.

Imorgon fredag 19.00 kommer Eos Lund från Skåne till Brännkyrkahallen när Superettans sista match äger rum och en chans för Djurgården Basket att gå rent och skriva historia.