Efterlängtad seger hemma i Brännkyrkahallen

Matchen mellan Djurgården och Umeå började jämt. Djurgården spelade bra defense vilket gjorde det tufft för Umeå i sitt arbete inside. Med bra defense kom bra anfall och Lazar Radosavljevic fick med sig en and one efter en tuff attack mot korgen. Umeå steppade upp i defense och Cole Welle fick en steal som sedan tog honom ända vägen till linjen. Underläge 9-13 och Djurgården timeout som ger utdelning. En stark move från jeremiah Ingram under korgen och en 3-poängare från Kristoffer Gafor. Derrick Wilson följer upp med en 3-poängare och Umeå tar timeout. Lagen scorar in i slutet av perioden och Umeå går till ledning med 27-29.

Andra perioden började poänglöst men Djurgårdens Jeremiah Ingram fick till en steal och passade fram bollen till Brandon Barton som gjorde matchen lika. Umeå svarade direkt med en 3-poängare från Nathan Dawit. Umeå fortsätter att stoppa i försvar och med ett antal steals drar de iväg. Men med bra returtagning från John Thörnblom och starka attacker från Jeremiah Ingram som tar sig till straffkastlinjen så är Djurgården med i matchen igen. Umeå tar timeout. Djurgården fortsätter att producera och första halvlek slutar med en 2-poängsledning för Umeå.

Den andra halvleken börjar Umeå bäst
men Djurgårdens Wilson ger Djurgården momentum igen. Umeås Nathan Dawit har en stark period och tar sig till straffkastlinjen vilket håller Umeå kvar i matchen. Umeå ställer upp i zon vilket Djurgården löser bra med ett säkert 3-poängsskytte från Derrick Wilson och John Thörnblom.

Sista perioden startar Djurgården starkt genom en ”and one” från Wilson. Men Umeå svarar snabbt genom Williams och starka moves under korgen. Matchen fortsätter med att Djurgården spelar lugnt och kontrollerat och med bra svings skapar och hittar man öppna skott utifrån och Nils Johansson sätter tre 3-poängstenar för hemmalaget. Umeå börjar då sätta press i defense och lyckas få till steals och kryper närmare. Djurgården passar runt för att få tiden att gå och John Thörnblom levererar en dunk som ger hemmalaget momenten. Umeå fortsätter att pressa högt i defense men de når inte hela vägen och Djurgården tar hem en efterlängtad vinst med 97-92.